15 November 2011

Pimp My House (before)

its been so long i didnt update any new post.coz after married.its has come a new era of life.lots of responsible that i should take care of.amin.its all goes so fine now.Alhamdulillah.i have so much story to tell.n i dont know which one i should tell first.ok.fist i would like to share with u all about my new house.its take a lot of time n money to make this house to become home sweet home.lets share 1st a few picca of this house before i make some renovation.

11 September 2011

Kad jemputan kenduri kawen aku.


kad kawen sebelah aku(lelaki)


kad kawen sebelah perempuan.

kad kawen yg aku design sendiri..he3..mahal whoa..90sen sekeping..jemput hadir ye..=)

07 September 2011

Selamat Hari Raya 2011


pic pagi raye then bermaaf-maafan antara kami.

Hai..selamat hari raye semua..maaf..lmbat update....bz sgt la lately..kan nak wat persiapan raya..mcm2 aku wat..sampai x dan nak bikin hal lain..fuhh..tahun nie last aku beraya sebagai seorang teruna bujang..bulan depan aku nak nikah dah..so pd bulan syawal nie..aku nak minta maaf zahir dan batin dr hujung rambut sampai hujung kakinpd sesapa la yg kenal or pernah kenal aku..hopefuly tahun nie korang maafkan aku..mana la tau dulu2 pernah terkasar bahasa,terguris perasaan ke..0-0 ok fren..

Juz found out..if nak bloging..its more to picture..yelah..sapa la nak baca panjang2 cerita kat blog nie..straight to the point je..he3..tahun nie..aku 1st time wat lemang sendiri..1st time bakar lemang..he3..tp terbaik..total lemang wat sendiri nie 16btg je..dasat beb..he3...tp menjadi tau..x hangus..masak pun sekata..he3...


inilah lemang82 buatan aku..dpt nama sempena team aku arsenal kene belasah 8-2 dgn MU..dem..

Raya tahun nie..bj raya aku tema color ungu..he3..rasa mcm YB je pakai bj raya tahun nie siap bersamping..dasat2..Selamat Hari Raya..=)


bj raye Yang Berhormat.he3..

25 July 2011

kursus kawen 23&24 July 2011..



salam..dah lame x update...sibuk la lately..mcm2 kene wat skng..sabtu n ahad lepas aku baru habeskan kursus kawen..kursus kawen nie aku g dgn cik tunang..he3..x sia2 g kursus kawen nie..terutama g kursus kawen nie dgn tunang tercinta..utk mereka yg luar sana x g kursus kawen lagi..aku syorkan.korang g lah kursus kawen nie dgn tunang masing2..baru lebih bererti n bermakna perkahwinan kelak..byk yg aku pelajari sewaktu hadiri kursus kawen ini..byk yg aku nampak n pelajari..ilmu yg dipelajari berguna dlm menghadapi kehidupan rumah tangga kelak..amin..semoga segalanya mendapat keberkatan dr ALLAH..amin3..

p/s..lagu nie utk tunang tercinta ku..lirik2 lagunya amat bererti utk kita..love u..

02 July 2011

HasIL KERjA ku..



MAJIS PERTUNANGAN SEPUPU AKU.

Hai..okeh..ini pic aku snap pagi sampai ke petang td..aku jd photog utk resepsi pertungan sepupu aku di bandar tun abdul razak,kl.aku dibantu oleh sepupu aku trisha n kawan dia sorang photog gak tp sapa tah..aku x sempat bertanya namanya..neway..juz nak share sikit2 pic yg aku snap dlm resepsi td..byk kene baiki..tp..belajar dr pengalamn kan..he3..


menungu si dia tiba..


si dia dah tiba pun..


si dia bg bunga pink bulat2 kecik pulak..


diriku sunguh terharu..he3..

setakat ini je yg aku leh share..byk lagi mls nak uplod..he3..cukup la yg ada nie..ok..he3..jumpa lagi di majlis2 lain..muah..dialog2 tu wat seronok je..jgn mare no..kui3

oke2..extra pic sikit..ni ha..sempat posing dgn kamera den ni ha..ish3..gedik tol sepupu aku nie..ha3..

cak..klik3..

23 June 2011

semalam punyer cite..


semalam..aku p tinted kete aku..aku tinted kat Ray-Tech profisional tinted..pokai beb tinted sana..tp xpe..tinted nie even mahal..tp berbaloi..coz dia leh mengurangkan kepanasan 50%..aku dah cuba..memang betol..dlm maintain sejuk je..tp harga x hengat mahal gler..fuhh..

then harinie aku dah siap wat my 1st custom photo album..asah bakat n minat..byk kene belajar lagi...tp xpe..niat di hati tetap sama sejak dulu lagi guna 1st slr iaitu mengunakan slr nie utk kepuasan diri n ambil pic yg membawa erti pd diri dan keluarga..bukanya amik pic krn mengejar populariti mahupun wang..
okeh lah..choww...

14 June 2011

June oH JuNE..

Hai..rinie aku nak share kat blog cni hari2 menarik n enjoy aku kebelakangan nie..neway..aku baru je balik dr cameron highlands Pahang..aku spent time with family kat sana dr 9-11jun..kami sewa apartment ape tah namanya..lupa lak..tp sehari dok situ sewanya 300hingit..mahal gak..tp selesa arr..luas apartmentnya..byk tempat menarik kami lawat sepanjang kat sana..

Last keluarga aku naik Cameron Highland lebih kurang 15tahun yg lalu..that time masing2 kecik lagi..skng dah besar n aku pun dah bertunang br ada chance g holiday lagi kat sana bersama family..semua nie idea akak aku..tetiba dia ckp jum g Cameron Highland n pas diskus keesokanya masing2 gerak g sana..gler arr..bende x dirancang terus proceed..he3...
Aku pun dgn bermurah hati..mengeluarkan duit simpanan aku skit wat beli kamera..xkan nak g sana x amik pic kan..so aku pun p kedai beli kamera..gila gak aku nie..tetiba p beli kamera..terus byr cash..byk gak duit aku..ye ke??kih3..Alhamdulilah...aku beli kamera SLR NIKON..nikon D5100..he3..kamera amatur je..janji ad kamera utk amik pic..he3..ad kisah gak tentang kamera nie..nak tau..kene baca sampai habes..

Okeh3..shortkan cite pasal kamera nie..sepanjang aku kat Cameron..aku guna kamera D3100 Nikon nie..pas godek2 n amik pic..aku rasa simple sgt function kamera nie..so selepas aku balik dr Cameron..aku runner kedai Fotokem tempat aku beli kamera nie..aku ckp dgn seller kedai tuu yg aku x suka D3100..aku ckp aku nak pulangkan kamera nie n amik model lain..seller tu baik..dia kaw team dgn aku..so aku tukar kamera Nikon D5100..he3..baru aku puas hati dgn camera nie..byk function newbie pun leh shot pic cantik2 coz dlmnya dah build in software yg kebiasaannya Pro SLR guna utk shot picca..he3..secara x langsung aku dah try 2 kamera..he3..kamera skng aku suka..he3..sila google picca Nikon D5100..cantik x?? Ngeee...

Satu perkara yg best jugak dlm bulan nie..aku dah terima kete pertamaku..aku beli kete Persona H-LINE color Bronze Granite..suka aku dah punya kete sendiri..ALHAMDULILAH..aku beli kete nie downpayment 7K share dgn tunang aku..he3..ini lah kete pertama kami..maklum laa..nak kawen kene la ad kete kan..he3...no plat kete baru aku WVK 1037..he3...seronok tol dah ada kete..yg seronoknya kete aku nie auto..he3..senang nak bawak area KL nie..yelah..jln KL kan jem memanjang..dgn pengunaan gear auto..wow..releks je pemanduan aku..kih3...amin...
So nanti aku uplod pica2 berkaitan minggu nie..tunggu pas aku abes keje k..skng keje kene kuat..he3...baru best gaji 5K sebulan..weee...amin3...rezeki dtg dr Allah..

27 May 2011

bila ku berbicara tentang cinta..

Salam...dulu kini dan selamanya..cinta antara manusia x pernah berubah..suka duka..tawa riang..dikongsi bersama..malah lebih dari itu..setiap cinta itu ada episodnya yg tersendiri..jika dulunya cinta itu pernah diungkapkan melalui kata2 indah yg tersusun rapi di dalam surat2 cinta...rindu yg dikongsi bersama menjadi epilog indah masing2...

Cinta juga ada jenisnya..diantaranya cinta pertama..kedua..ketiga...dan setrusnya mengikut kiraan..dan ada juga yg digelar cinta monyet..cinta kampus..cinta zaman remaja..semuanya cinta cinta dan juga cinta..Alhamdulillah..kita diciptakan berpasang-pasangan..telah dipertemukan jodoh itu sejak dr zahirnya..

Kekadang cinta itu rumit..terlalu sukar utk mengharunginya..jika keserasian wujud semulajadinya dlm sesuatu hubungan itu pasti kan dapat merempuhi segala rintangan mendatang...putus cinta tidak bermaksud berakhirnya kisah hidup indah yg di impikan..
Ada juga yg cinta yg berakhir dgn kegembiraan..segala yg di impikan sempurna...itulah jodoh yg telah ditentukan utk kita..Alhamdulilah..jika di bicarakan tentang cinta..akn menjadi sebuah cerekarama yg tidak pernah punya episod terakhir..ianya berterusan dan akan terus berterusan utk selamnya..

Kelak..aku akan mendirikan rumahtangga bersama pasangan ku..yg telah tercipta dirinya utk diriku..ku doakan segalanya berjalan sempurna hendaknya..kelak diriku yg merupakan seorang remaja lelaki akn bergelar seorang lelaki dewasa yg akn punya banyak tangungjawab..bertambahnya tangungjawab bukanlah satu bebanan tp ia anugerah dari Allah S.W.T...

Utk mereka yg sudi membaca hasil suara yg x terungkap dr bibirku ini..hargailah setiap kenangan indah yg mekar dlm ingatan moga ia suatu ketika kelak mampu mengukir seribu senyuman..

ALHAMDULILAH..THANKS ALLAH FOR THE LOVE THAT U CREATED FOR ME..

02 May 2011

aku nak cerita skit...

salam..dah lama x update blog..alasan yg sama je tiap2 kali update blog..he3...sebenarnya..aku nie bz skit..mcm2 benda nak wat...terlalu byk hajat dihati..cuba dicapai satu demi persatu..ALHAMDULILAH..semakin hampir tarikh pernikahan aku..rezeki tu semakin murah..ALHAMDULILAH..syukur pd yg ESA..skng dah bulan MEI..lg 5 bulan lagi aku dah nak berumahtangga..aku kumpul duit nak kawen lama dah..sejak aku belajar lagi...kekadang terguna duit simpanan tu..mcm2 la terbelanja...xpelah..lumrah hidup..mcm2 jadi kan...so..aku nak share skit..this weekend..aku ada beli gelang emas utk hantaran nanti...aku kuar ber3...aku.mak aku, n tunang aku...he3...jalan2 cari emas..he3...singgah kat poh kong..ape lagi..aku memang nak beli emas kat poh kong pun..wahh...emas skng mahal tuu...kelak lagi mahal whoaa...masa aku bertunang dulu 157 segram..skng 160 segram..makin menjadi2 harganya..pokai aku nie..naseb dapat bonus tahun nie plus kenaikan gaji yg mendadak...mana x nyer..naik gaji basic +RM600 dr gaji lama..kerja x sampai pun setahun..tp gaji dah naik sampai ketahap camtu..amin3..ALLAH bg rezeki kat kita kan..ALHAMDULILAH..=)

so...dipendekkan cerita..aduyai..mangantuk lak..ho3...ok3...selagi leh taip..aku taip ye..bese aku tertido time sms...or mengadap lappy nie..kebiasaan..on9 lappy n sms serentak..sambil guling2 ats katil aku nie..he3...so..nak kawen nie..memang byk pakai duit..byk sgt2..aku n tunang au nie jimat cermat sdn bhd..x suka membazir..x suka beli brg2 mahal semata nak ikut trend cth cam kamera ke..melancong luar negara ke dgn pasangan x sah lg nikahnya ke..hipokrit je sume tu...DUNIAWI yg melalaikan je..sound tepek..

neway..semalam best whoaa..ARSENAL beat MU..terbaekkklahhh...ha3...sedap aku bakor budak2 MU nie..senyap terus dorang..masing2 menyorok..tp kalo MU memang..dorang punya riuh...mak aiii...

neway..thanks pd tunang aku..dia belikan aku jersey ARSENAL utk aku..thanks2 sgt2..suka sgt2..kembang hidung pakai..he3..pandai tunang aku nie pilih saiz..he3..=)

byk sgt nak cite nie..tp nantok..tido dulu arr...esok sambung lagi..kalo ad mood nak cite lagii..he3...nite..off to lala land..zZZZzzz..

28 March 2011

1 year in love..

alhamdulilah...kini genap setahun kami mencintai satu sama lain..amin..

23 March 2011

Welcome to my LiF3.

hey babeh..i think i wanna marry you..who cares babeh..i wanna marry youuu..he3...
helo day..chihuahauaa..weee...iam doing taping dance for this..okeh..lets me agian share my life stories here..actually..iam kinda2 very bz with my life..my career..my futurama plan..he3.
neway..its been a long time iam not update my blog..sory for my secret admire out there..he3..

well3...on this April...insyAllah i will have my salary increased...amin3...hopefully its will come true..its true if you married..Pintu Rezeki melimpah2 for u..eventhought iam not married yet..but the tempias already hit me..weee.....

oke...me n my fiance family already set the date for my marriage..the date is on 8okt2011..opsss...he3...dont want to talk more bout this..its still a secret..he3..

as usual..when we geting married..a lot of think in the mind..a lot means a truely a lot..waaaa....some said we will pokai for marriage..yes..thats true..he3...however..the happines is worth more than thousand words..he3..

iam geeting married..fuhhh...

22 February 2011

31 January 2011

SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu



SHAHRIL AZWAN love NADIA